TES_2982

Ενα ταξίδι αναμνήσεων στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου

Με φόντο το μοναδικό σκηνικό της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια κάθε επισκέπτη ένα φίλμ εικόνων, εμπειριών, ιστορίας και αναβίωσης του Μεσαίωνα, με την σφραγίδα του μη-κερδοσκοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου ”Μεσαιωνικό Ρόδο” που με την προσπάθεια των κατοίκων της Ρόδου και των φορέων, χορηγών, προσέφεραν την πιο χαρακτηριστική αποτύπωση της πλούσιας ιστορίας του νησιού του Ηλιου στις 25-27 Μαίου 2018.

Η Digital Greece ήταν παρών στο φετινό Φεστιβάλ και είχαμε την τιμή και την χαρά να συμμετάσχουμε ως Χορηγοί Υποστήριξης του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ σε όλη αυτή την προσπάθεια που λαμβάνει χώρα χάρη στην επιμονή, αγάπη και αφοσίωση όλων των ντόπιων και ξένων ανθρώπων που εθελοντικά συμμετέχουν και υποστηρίζουν αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα Φεστιβάλ.

Σε ένα παραμυθενιο σκηνικό που μόνο στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου μπορείς να συναντήσεις, οι εικόνες άρχισαν να ξετυλίγονται μπροστά μας σαν παραμύθι. Νεράιδες, ιππότες, μάγισσες, μονομάχοι, ντυμένοι με τις ανάλογες ενδυμασίες του Μεσαίωνα, προσέφεραν ένα ταξίδι στον χρόνο που όμοιό του δέν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

Το φυσικό σκηνικό του Κάστρου των Ιπποτών της Ρόδου που αποπνέουν δέος και ιστορία, μαγεύουν και αποπλανούν.

Η παρέλαση των συμμετεχόντων μέσα στους δρρόμους της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, είναι μιά ιεροτελεστία, οπου χιλιάδες τουρίστες αλλά και ντόπιοι απαθανατίζουν το γεγονός με κάμερες, χειροκροτήματα και με μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την πολιτιστική αναπαράσταση του Μεσαίωνα.

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ ”Medieval Rose Festival”, προσφέρει επίσης κάτι παραπάνω απο μιά σημαντική τουριστική ατραξιόν. Επιμορφώνει τα νέα παιδιά με πολλές εκδηλώσεις για την μοναδική ιστορική κληρονομιά του νησιού της Ρόδου, διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις, παιχνίδια και ομιλίες οπου μεταδίδεται η γνώση και η ελπίδα οτι αυτές οι προσπάθειες των διοργανωτών, θα μείνουν για πολλά πολλά χρόνια ζωντανές, με μοναδικό σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και της ιστορίας της χώρας μας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να αγαπήσει κανείς την Ρόδο. Σίγουρα εμείς βρήκαμε έναν ακόμα παραπάνω ζώντας αυτή την εμπειρία του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ σε ένα νησί μοναδικό στην Ελλάδα με την ένδοξη ιστορία και τους υπέροχους ανθρώπους του, που έχουν δηιουργήσει το πιό όμορφο και ιδιαίτερο φεστιβάλ πολιτισμού στην Ελλάδα και που αξίζουν την στήριξη όλων.

Ευχαριστούμε όλους τους διοργανωτές και κυρίως την Άννα Αχιολά, την υπεύθυνη δημιουργικού σχεδιασμού του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και ευχόμαστε πάντα να προωθεί τον πολιτισμό της Ρόδου με την ίδια αγάπη και αφοσίωση που κάνει μέχρι τώρα.

Χρήσιμα Στοιχεία Επικοινωνίας
Website – https://www.medievalfestival.gr
Contacts – https://www.medievalfestival.gr/GR/contactus.asp

Ένα μικρό φωτογραφικό υλικό της Digital Greece, όπως το ζήσαμε κατα την διάρκεια του Φεστιβάλ.