Downloads1

Η Κάλυμνος Παγκόσμιο κέντρο Αναρρίχησης – O δημοφιλέστερος προορισμών για αναρριχητές είναι Ελληνικός!

Η Κάλυμνος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς αναρρίχησης σε παγκόσμια κλίμακα, προσελκύοντας χιλιάδες αθλητές.Η «αφρόκρεμα των αθλητών» σε αυτό το είδος της αθλητικής δραστηριότητας δίνουν κάθε χρόνο, Μάιο και Οκτώβριο κυρίως, το ετήσιο τους ραντεβού στο νησί της Δωδεκανήσου.

Η επισκεψιμότητα στο νησί κάθε Ανοιξη και Φθινόπωρο ειδικά, ανέρχεται σε περίπου 2.000 τουρίστες οι οποίοι είναι όλοι αναρριχητές.

Η αναρρίχηση είναι η αιτία που η τουριστική περίοδος για την Κάλυμνο έχει πλέον επιμηκυνθεί έως τον Νοέμβριο. Είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες και το νησί έχει επενδύσει σε αυτή τη μορφή τουρισμού.. Δυναμικό «παρών» στο νησί δίνουν αθλητές και επισκέπτες από: Αμερική, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβία και Ιταλία.

Η Κάλυμνος καθιερώθηκε και ήρθε στην κορυφή της προτίμησης των αναρριχητών παγκοσμίως, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και όχι τυχαία. Η Κάλυμνος, είναι παρούσα σε διεθνείς εκθέσεις, βάσει συγκεκριμένου Marketing Plan και σε κάθε ευκαιρία γίνεται προσπάθεια προβολής του νησιού και του συγκριτικού του πλεονεκτήματος.

Η Κάλυμνος αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο προορισμό για αναρριχητικές διακοπές. Τα κριτήρια που κάνουν την Κάλυμνο να ξεχωρίζει είναι η άριστη ποιότητα βράχων, περίπου 2.700 καλοασφαλισμένες αναρριχητικές διαδρομές, η σύντομη πρόσβαση στις αναρριχητικές διαδρομές, τα αναρριχητικά πεδία που παρουσιάζουν ποικιλία σε βαθμούς δυσκολίας.

Στο νησί υπάρχουν οργανωμένες αναρριχητικές διαδρομές και μεγάλες δυνατότητες για άνοιγμα νέων, καθώς έχει αξιοποιηθεί μόνο το 10% των βράχων. Ασβεστολοθικά πετρώματα, τεράστιες κάθετες πλάκες, στέγες με σταλακτικό διάκοσμο, επιβλητικές σπηλιές που προσφέρουν μια ανεξάντλητη ποικιλία σε κινήσεις και αναρριχητικές τεχνικές, για υψηλές συγκινήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Πόλος έλξης το αναρριχητικό φεστιβάλ

Αναρριχητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν και φέτος στην Κάλυμνο, με αφορμή το ετήσιο φεστιβάλ αναρρίχησης στο νησί που θεσπίστηκε το 2000!

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στο νησί της Καλύμνου και τους φορείς που το έχουν αναδείξει σε προορισμό εναλλακτικού τουρισμού με παγκόσμια εμβέλεια! Ευχόμαστε η Κάλυμνος να δείξει τον δρόμο και σε άλλους Ελληνικούς προορισμούς για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.